Bazkari eta afari artean guztiok –ume eta heldu– egin beharko genukeen otorduak arratsaldeko baraua mozten laguntzen du, eta afari garairako gosea kontrolatzen laguntzen du.
Meriendatzeak argaltzen lagundu dezake; hurrengo jatorduan sortu daitekeen kontrolatu ezinezko gosea sahiesten laguntzen du, eta jatea komeni ez diren janak jatea (kalori hutsekoak) ekiditen du.
Meriendak osasuntsua izateko osagai ezberdinak izan behar ditu, eta garaikoak eta bertakoak badira, askoz hobe, nutriente askoz ere gehiago lortuko baititugu. Alde batera uztea komeni dira opil industrialak, poteko zukuak, potitoak, galletak eta goxokiak, eta egin aukera onena garaiko fruta, esne edo esnekiak, ogiak edo zerealak janez...
Aukera asko daude, eta aukera beti gurea da. Merienda dezagun guztiok. Erakusteko erarik onena eta bakarra beti izan da eradua ematea. Esaera zaharrak dioen bezala... Zer ikusi, hura ikasi.
(187. Uztarria aldizkarian argitaratutako iritzia).